Personvernerklæring for CraftCo-konsernet

 

EUs forordning for personvern, The General Data Protection Regulation (GDPR), blir norsk lov i 2018.  Det betyr at vi får nye regler for personvern i Norge. Det nye regelverket gir virksomheter nye plikter og enkeltpersoner nye rettigheter.

 

Du kan lese mer her

 

Er du opptatt av hvordan dine personopplysninger blir behandlet og ivaretatt? Godt å høre, det er vi også. Vi har derfor satt sammen dette dokumentet så du kan ha oversikt over hvilke typer informasjon som behandles av oss, samt hvilke rettigheter du har som kunde hos oss i følge de nye GDPR reglene.

 

Denne erklæringen er gjeldende for CraftCo. AS, samt de tilhørende datterselskaper. De vil bli referert til under fellesbetegnelsen CraftCo i denne erklæringen.

 

 

Behandlingsansvarlig

Eirik Nygård Molund er på vegne av CraftCo behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger. 
 

 

Personopplysninger som lagres

Ved registrering av kundekonto trenger vi navn, adresse, telefonnummer og epostadresse. Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til rett adresse, samt holde deg oppdatert med ordrebevegelse og kontakte deg om det skulle være behov i henhold til dine ordre. Her samarbeider vi med Bring og Consignor for å kunne levere dine produkter til deg. De personopplysninger som benyttes i denne prosessen er navn, adresse, telefonnummer og epostadresse.

 

Ved opprettelse av firmakonto vil vi tillegg ha behov for firmanavn, samt organisasjonsnummer.

 

Ved betaling i kassen på nett vil våre betalingspartnere ha behov for informasjon relatert til betalingsmåten. Ved bruk av kort vil vår betalingspartner ha behov for din kortinformasjon, dog kun så lenge som det er nødvendig for å effektivt håndtere transaksjonen. CraftCo vil kun ha tilgang til de siste 4 sifrene av kortnummeret, dette for å hjelpe eventuell feilsøking. Av sikkerhetshensyn vil din IP-adresse bli lagret hos vår betalingspartner. For å gjennomføre transaksjoner så samarbeider vi med NETS og Santander. Når du betaler med kort så vil betalingsopplysningene og kortopplysningene behandles av dem. Denne behandlingen følger den meget strenge standarden til PCI DSS, som blant annet innebærer at all kortdata er kryptert.

Hvis du velger å bruke delbetaling eller fakturabetaling i kassen trenger vår betalingspartner ditt personnummer for å kunne gjennomføre en kredittsjekk

 

 

Markedsføring

Med ditt samtykke vil vi kunne sende tilbud, informasjon og service relatert til ditt kjøp til din epostadresse. Vi vil passe på å kun sende deg informasjon vi tror du vil finne relevant og interessant. Her benytter vi tjenesten Mailchimp for å sende ut epost. Den informasjonen som lagres hos Mailchimp er epost og navn.  Mailchimp er sertifisert i henhold til Privacy Shield avtalen mellom EU og USA. Dette betyr at de følger EU’s strenge reglement for behandling av personinformasjon.

 

 

Arkivering av personopplysninger

Vi behandler personopplysninger for å kunne tilby våre kunder de tjenester og produkter de ønsker. Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, samt så trenger vi å lagre kjøpshistorikk i 5 år for å kunne ivareta dine rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjonssaker. Etter 5 år så vil kjøpshistorikk i våre systemer bli slettet/anonymisert.

 

Personopplysninger som deles med våre transportpartnere for å kunne levere varer blir slettet fra deres systemer etter 12 måneder. De personopplysninger som behandles her er navn, epost, telefonnummer og adresse. De transportselskaper vi samarbeider med er Bring, Scantrans, DHL, DSV og Scanfreight.

De opplysninger som behandles på basis av samtykke blir lagret til du trekker dette samtykke tilbake. Dette kan du gjøre enten på våre nettsider eller via lenken som sendes ut med våre eposter. Mer informasjon om dette litt lenger nede under «Dine Rettigheter»

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.