Humle 

Hos Brewshop har vi et stort utvalg humle til ølbrygging. I tillegg til klassiske T-90 humlepellets har vi LUPOMAX humlepellets, og HopBurst humleekstrakt.

Vi legger mye stolthet i å være en av Norges ledende leverandører av bryggeutstyr og råvarer til øl, for både hjemmebryggere og mikrobryggerier. Som ølbryggere flest vet vi at kvalitet er viktig i alle deler av prosessen. God øl kommer gode råvarer, og vi er derfor nøye når vi velger ut hva vi tar inn av humle til ølbrygging. All humle er vakuumert og oppbevares på fryserom ved -17C, og er selvfølgelig merket med årgang og alfasyreinnhold.

Humle pellets har normalt 5 års holdbarhet fra produksjonsdato. For eksempel humle som er dyrket 2021 har vanligvis produksjonsdato 2022, og en holdbarhet til 2027. 

Humlepellets vs. humleekstrakt

Humlens rolle er å bidra med bitterhet og aroma til ølet. Humlepellets er enkelt forklart humlekongler som er malt opp til pulver, for så å bli presset sammen igjen. Humleekstrakt på sin side er lagd ved å ekstrahere humle ved hjelp av CO2.

Sammenlignet med humlepellets er humleekstrakt svært stabilt og konsentrert. Det gjør det derfor til et praktisk alternativ som er enkelt å håndtere og dosere, og det gir vesentlig mindre restmateriale og derfor større utbytte. Likevel mener en del ølentusiaster at de kan smake forskjell på øl som er brygget med de ulike formene for humle, og da er det ofte humlepellets som kommer best ut. 

Når du skal velge humle til øl handler det altså om å prøve seg frem, slik at du finner metoden som passer best for deg, og den smaken du ønsker.

Fast rabatt på humle pellets

Alle entusiastiske bryggere trenger kontinuerlig påfyll med råvarer. Hos Brewshop gir vi deg derfor fast rabatt på 20% når du kjøper fem eller flere 100g-pakker av samme type humle.

PS! Er du på utkikk etter humle i 5kg pakker kan du klikke deg videre til vårt proffsortiment. Her kan også profesjonelle bryggerier få tilgang til storkundepriser.

I jungelen av humle til øl er det ikke alltid like lett å orientere seg. Er du på utkikk etter noe spesifikt eller har andre spørsmål så er det bare å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne.

Du kan også lese mer om humle og ulike teknikker i bloggen vår.