Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

DU HANDLER NÅ I VÅR NETTBUTIKK - VI LEVERER OG SENDER UT VARER FRA VÅRT HOVEDLAGER PÅ SOFIEMYR - KLIKK HER FOR Å HANDLE I VÅRE ANDRE BUTIKKER

210025 Lallemand  Abbaye 500g Tørrgjær til ølbrygging
Alternativer

Abbaye 500g

Tørrgjær til ølbrygging

Varenr: 210025
Antall
-+
Hovedlager: 5

Produktinfo
Support

Gjær (Saccharomyces cerevisiae) 11,5g

Tørrgjær som brukes til å brygge belgiske ølstiler som Abbey og Trappist-øl som er kjent for sitt høye innhold av alkohol og fruktige estere. Utgjærer fort og har en subtil og balansert aromaprofil.

  • FG: Lav til mellom
  • Flokkulering: Høy
  • Anbefalt gjæringstemperatur: 12-25°C ideelt 15-20°C
  • Alkohol toleranse: Høy
  • Anbefalt dosering:
    5-8g pr 10L ved 15-24c(Avhengig av OG i vørter)
    2,5-5g pr 10L til ettergjæring på flaske

Produsentens anbefalte tillsettnings instruks:
Det er viktig å rehydrere tørrgjæren i en ren beholder før du har den i vørteren.

Dryss tørrgjæren opp i 10 ganger vekten sin med vann (1g gjær til 10ml vann) på 27C ± 3C. Etter at gjæren er gjennombløt (dette kan ta 15-30 minutter), rør forsiktig i den inntil væsken er klumpefri. Da er den klar til å ha i vørteren. 

Alternativt, ha tørrgjæren rett i vørteren som er på 20C+, i gjæringskaret. Dryss gjæren jevnt utover hele overflaten av vørteren for å unngå at det klumper seg. La den stå i 30 minutter for å så rør forsiktig i det hele f.eks. via oksygenering.