Gjær (Saccharomyces cerevisiae) 11 gram
Lalbrew Farmhouse er et fantastisk resultat fra forskning og utvikling gjort av Renaissance Yeast i Vancouver, Canada.
Dette gjæret er en ikke-diastatisk hybrid som er utvalgt for å produsere saison og "farmhouse" ølstiler.
Forskningsteamet brukte klassiske og ikke-GMO metoder for å fjerne STA1 genet, som normalt hos saisongjær gjorde at det hadde evne til å konvertere komplekse karbohydrater. Samtidig har dette gjæret fremdeles den gode evnen til å konvertere normale sukkerarter i vørteren som resulterer i tørre Saisoner som man ønsker. Denne gjærstammen bil heller ikke produsere svovel som ofte kan oppstå under fermentering av Saisoner, som gjør at sluttresultatet blir renere og fremhever saison karakteristikken på en svært god måte.
Gjæret er også svært alkoholtolerant som gjør det mulig for bryggeren å virkelig leke seg med styrken på det ferdige ølet.
Inneholder ikke Sacc. Diastaticus!
•Utgjæring: Høy
•Flokkulering: Lav
•Anbefalt gjæringstemperatur: 20 - 30°C (68 - 86°F)
•Alkohol toleranse: 13% ABV
•Anbefalt dosering: 0,5-1g/l for å sikre et minimun av 1 - 2 millioner celler pr ml.
Produsentens anbefalte tillsettnings instruks:
Rehydrering og direkte pitching av tørrgjær er begge akseptable metoder for inokulering for gjæring.
Dersom man vil rehydrere gjæret bør man følge pakkens anvisninger.
Det har vist seg at rehydrering kan redusere belastningen på gjærcellen når den går fra tørr til flytende form.
Men, i de fleste tilfeller er ikke dette stresset stort nok til at en god gjæringsytelse og smak blir særlig påvirket.
Man vil oppnå gode resultater av å direkte pitche gjæret i vørteren.