Brygg ditt eget øl med ekstraktsett fra Mangrove Jack´s og Muntons

Å brygge ditt eget øl hjemme har aldri vært enklere med ekstraktsett fra Mangrove Jack´s og Muntons. Disse kvalitetssettene gir deg muligheten til å hoppe over den mer komplekse prosessen med mesking, skylling og koking, og heller gå rett på gjæringen, noe som gjør ekstraktsett ideelle for nybegynnere.

Hva er et ekstraktsett for ølbrygging?

Et ekstraktsett inneholder alle nødvendige ingredienser for å brygge øl hjemme, klart til bruk. I stedet for å måtte gå gjennom prosessen med å ekstrahere sukker fra maltet korn - en prosess som kan være både tidkrevende og komplisert - er disse sukkerene allerede ekstrahert og konsentrert i en ekstrakt. Dette ekstraktet, som egentlig er konsentrert og humlet vørter, blandes enkelt med vann før tilsetting av gjær, noe som gjør bryggeprosessen utrolig enkel og effektiv. I tillegg er det verdt å merke seg at det samme utstyret kan brukes til allgrain brygging senere, der du bruker ekte malt for full kontroll på prosessen. Det eneste du trenger i tillegg, er en stor kjele eller bryggemaskin.

Ekstraktsett er derfor en flott introduksjon til hjemmebrygging. Det tar kort tid å sette et brygg, det er budsjettvennlig, og dersom prosessen er gjort riktig spesielt med tanke på renhold og med god temperaturkontroll, kan disse settene gi deg et fullverdig øl av god kvalitet.

Du kan lese mer om ekstraktbrygging i bloggen vår.