Dette er i utgangspunktet en helt ordinær Golden Sour. Et par ting å tenke på. Hvis du vil ha dette ølet raskt ferdig kan det være en ide å gå litt ned på OG. Videre har har jeg tørrhumlet dette ølet nokså kraftig – noe som er fullstendig feil i henhold til stilen. Bare å droppe tørrhumla for et mer tradisjonelt surøl.
Del denne oppskriften
Denne tørrhumlet jeg med rundt 100 gram Simcoe i en uke før flasking. Det gir en helt fantastisk fruktig smak. Akkurat som sette tennene i en solmoden fersken – rett fra treet.
Kona mi reagerte umiddelbart med “Du vet jeg ikke liker fruktøl” når hun smakte dette. Kombinasjonen av fruktighet og syrlighet, sammen med funken som kommer fra brettanomyces-gjæren er helt fantastisk.
Vil du ha en vanlig lys lambic-aktig surøl så dropper du tørrhumla. Andre fruktige humler kan brukes til å erstatte Simcoe. Citra og Mosaic høres ut som gode erstatninger.