No Peach Golden Sour

Per BuerOppskrifter, Ølbrygging1 kommentar

Dette er i utgangspunktet en helt ordinær Golden Sour. Et par ting å tenke på. Hvis du vil ha dette ølet raskt ferdig kan det være en ide å gå litt ned på OG. Videre har har jeg tørrhumlet dette ølet nokså kraftig – noe som er fullstendig feil i henhold til stilen. Bare å droppe tørrhumla for et mer tradisjonelt surøl.

Del denne oppskriften

Denne tørrhumlet jeg med rundt 100 gram Simcoe i en uke før flasking. Det gir en helt fantastisk fruktig smak. Akkurat som sette tennene i en solmoden fersken – rett fra treet.

Kona mi reagerte umiddelbart med “Du vet jeg ikke liker fruktøl” når hun smakte dette. Kombinasjonen av fruktighet og syrlighet, sammen med funken som kommer fra brettanomyces-gjæren er helt fantastisk.

Vil du ha en vanlig lys lambic-aktig surøl så dropper du tørrhumla. Andre fruktige humler kan brukes til å erstatte Simcoe. Citra og Mosaic høres ut som gode erstatninger.

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 90 min 11.5 IBUs 6.3 EBC 1.045 1.012 4.3 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Gueuze lambic 12 A 1.044 - 1.063 1 - 1.01 11 - 23 8 - 25 2.4 - 3.1 5 - 6.5 %

Fermentables

Name Amount %
Best Pilsen Malt 3 kg 60
Best Wheat Malt 1.5 kg 30
Flaket Hvete (umaltet) 500 g 10

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Gammel, svak humle 50 g 90 min Boil Pellet 2
Simcoe - en uke før flasking 100 g 0 min Dry Hop Pellet 13.2

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Bohemian Lager Yeast (M84) Mangrove Jack's 69% 10°C - 15°C
Roeselare Belgian Blend og/eller slanter (3763) Wyeast Labs 80% 12.78°C - 26.67°C

Mash

Step Temperature Time
Innmesk 53°C 10 min
Meskesteg 66°C 75 min
Utmesk 78°C 10 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 4 days 19.44°C
Secondary 10 days 19.44°C
Aging 30 days 18.33°C


Om bryggeriet
Per Buer

Per Buer

Jobber som teknisk sjef i Varnish Software og har som mange andre hjemmebryggere bakgrunn som programmerer og sysadmin. Jeg begynte å brygge øl i 2014 og kom raskt over på surøl-kjøret. Av de 12 gjæringskarene jeg har hjemme er et som brukes til “clean” øl. I tillegg til å brygge surøl så går det mye i IPA, stouts, barleywine og saison. I tillegg til å brygge øl så går jeg på ski og løper når anklene mine fungerer. Bor med kone og to barn i skogene midt i Oslo.

En kommentar på “No Peach Golden Sour”

  1. Pingback: Brygging av belgisk surøl - Bryggselv Blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *