No Peach Golden Sour

Per BuerOppskrifter, Ølbrygging

Dette er i utgangspunktet en helt ordinær Golden Sour. Et par ting å tenke på. Hvis du vil ha dette ølet raskt ferdig kan det være en ide å gå litt ned på OG. Videre har har jeg tørrhumlet dette ølet nokså kraftig – noe som er fullstendig feil i henhold til stilen. Bare å droppe tørrhumla for et mer tradisjonelt surøl.

Del denne oppskriften

Denne tørrhumlet jeg med rundt 100 gram Simcoe i en uke før flasking. Det gir en helt fantastisk fruktig smak. Akkurat som sette tennene i en solmoden fersken – rett fra treet.

Kona mi reagerte umiddelbart med “Du vet jeg ikke liker fruktøl” når hun smakte dette. Kombinasjonen av fruktighet og syrlighet, sammen med funken som kommer fra brettanomyces-gjæren er helt fantastisk.

Vil du ha en vanlig lys lambic-aktig surøl så dropper du tørrhumla. Andre fruktige humler kan brukes til å erstatte Simcoe. Citra og Mosaic høres ut som gode erstatninger.

[beerxml recipe=”http://blogg.bryggselv.no/wp-content/uploads/nopeach.xml”]

Om bryggeriet
Per Buer

Per Buer

Jobber som teknisk sjef i Varnish Software og har som mange andre hjemmebryggere bakgrunn som programmerer og sysadmin. Jeg begynte å brygge øl i 2014 og kom raskt over på surøl-kjøret. Av de 12 gjæringskarene jeg har hjemme er et som brukes til “clean” øl. I tillegg til å brygge surøl så går det mye i IPA, stouts, barleywine og saison. I tillegg til å brygge øl så går jeg på ski og løper når anklene mine fungerer. Bor med kone og to barn i skogene midt i Oslo.