Lazy Days Weiss

Aleksander BaustadOppskrifter, Ølbrygging0 kommentarer

Lazy Days Weiss er en typisk tysk hveteøl, som virkelig er passende for de lysere dagene som kommer. Ølet er lyst tåkete, friskt, har en lav bitterhet og god fruktighet. For mange er dette det «ultimate sommerølet», og passer utrolig fint til sjømat.

Alt i alt er dette det perfekte ølet for de late dagene i sola!

Del denne oppskriften

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 90 min 13.6 IBUs 7.8 EBC 1.054 1.012 5.5 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Weizen (sydtysk) 7 A 1.046 - 1.052 1.008 - 1.014 10 - 15 8 - 20 2.5 - 2.9 4.9 - 5.6 %

Fermentables

Name Amount %
Best Wheat Malt 3.3 kg 55
Best Pilsen Malt 2.7 kg 45

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Hallertau Mittelfrüh 40 g 60 min Boil Pellet 2.7
Hallertau Mittelfrüh 20 g 15 min Boil Pellet 2.7

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
Hefeweizen Ale (WLP300) White Labs 74% 20°C - 22.22°C

Mash

Step Temperature Time
Mesking 66°C 60 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 17°C
Aging 0 days 18.33°C


Om bryggeren
Aleksander Baustad

Aleksander Baustad

Nestleder i Bryggselv Stavanger. Har vært en ivrig hjemmebrygger siden 2011. Går litt mot strømmen og brygger for det meste tyske, belgiske og engelske øl hvor humle bare brukes av nødvendighet. Er mest kjent for sin lidenskap til Kölsch, men er også en nokså habil brygger av Berliner Weisse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *