Halvor India Brown Ale

ABC BrewingOppskrifter, Ølbrygging0 kommentarer

Halvor India Brown Ale har en kompleks maltkarakter med innslag av toffee, brent sukker, brød og sjokolade. Balanseres fint av frukt og bitterhet fra humlen. Appelsin, grapefrukt, granbar og harpiks utfyller den komplekse maltprofilen perfekt.

Del denne oppskriften

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 90 min 60.6 IBUs 44.5 EBC 1.066 1.014 6.8 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Amerikansk Brown Ale 5 B 1.04 - 1.06 1.01 - 1.017 25 - 60 40 - 60 2 - 2.6 5 - 6 %

Fermentables

Name Amount %
Finest Maris Otter Ale Malt 5.4 kg 84.24
Crisp Caramalt 230 g 3.59
Special B Malt 230 g 3.59
Crisp Chocolate Malt 170 g 2.65
Crisp Brown Malt 100 g 1.56
Muscovadosukker 280 g 4.37

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Chinook 28 g 90 min First Wort Pellet 12
Cascade 65 g 15 min Boil Pellet 6.8
Cascade 65 g 2 min Boil Pellet 6.8
Cascade 70 g 7 days Dry Hop Pellet 6.8
Chinook 30 g 7 days Dry Hop Pellet 12

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
California Ale (WLP001) White Labs 77% 20°C - 22.78°C

Mash

Step Temperature Time
Mesking 68°C 60 min
Utmesk 77°C 5 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 14 days 16°C
Aging 30 days 18.33°C


Om bryggeriet
ABC Brewing

ABC Brewing

ABC Brewing består av Gahr Smith-Gahrsen (Andrimne) og Kim Odland (Black Cat). Sammen har de brygget øl for bla. Henrik Øl- og Vinstove i Bergen samt ØST og Bøker & Børst i Stavanger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *