En Gammel Brun Katt

Per BuerOppskrifter, Ølbrygging

Å definere dette ølet som en Flamsk rød eller en Oud bruin blir vanskelig. Skillet er noe utydelig, og det avhenger i stor grad av mengden eik og eddiksyre. Gjærer du ølet uten tilgang på et PET-kar kan det defineres som en Oud bruin, men bruker du et eikefat kan du fint kalle det en Flamsk rød. Les notatene nederst før du planlegger dette ølet.

Del denne oppskriften

[beerxml recipe=”http://blogg.bryggselv.no/wp-content/uploads/gammelbrunkatt.xml”]

Om bryggeriet
Per Buer

Per Buer

Jobber som teknisk sjef i Varnish Software og har som mange andre hjemmebryggere bakgrunn som programmerer og sysadmin. Jeg begynte å brygge øl i 2014 og kom raskt over på surøl-kjøret. Av de 12 gjæringskarene jeg har hjemme er et som brukes til “clean” øl. I tillegg til å brygge surøl så går det mye i IPA, stouts, barleywine og saison. I tillegg til å brygge øl så går jeg på ski og løper når anklene mine fungerer. Bor med kone og to barn i skogene midt i Oslo.