Hvetemalt er et basismalt som hovedsakelig brukes i tyske
hveteøl. Siden maltkornene mangler skall, kan det by på
utskyllingsproblemer hvis det brukes i mengdeforhold større enn 50 %,
og/eller man ikke benytter en proteinrast under mesken. En proteinrast
er et temperaturtrinn på rundt 50 grader som vil bryte ned en del av
proteinene som ellers kan gjøre at mesken går tett.
Alternativt kan man tilsette risskall i mesken for å lette skyllingen.
Hvetemalt er også en vesentlig bestanddel i ølsorter som saison og kölsch.
Kan også benyttes i mindre mengder i andre ølsorter som et
middel for å høyne skumfastheten. En typisk anbefaling er da at man
benytter 5-20 % hvetemalt.
Skal du bestille en blandet
oppskrift? Sånn gjør du det:
Skal du f.eks skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram
sjokolademalt så må du bestille følgende:
- 4 x 1 kg pale malt
- 5 x 100g pale malt
- 1 x 100g sjokolademalt (viktig å skrive en
melding om at du faktisk skal ha 80g og ikke 100g)
- Skal du ha knust malt, så må det velges i
nedtrekkmenyen over
- Hvis du ikke spesifiserer noe annet så pakker
vi nøyaktig det du har bestilt
- Alle mengder under 1kg blir blandet i en pose
hvis ikke annet er spesifisert