Fermo Kveik SV (Saccharomyces cerevisiae) 500g
Fermo Kveik SV er den kjente vossakveik stammen som var starten for den moderne kveik-revolusjonen for komersielle bryggerier i verden.
Som kjent arbeider vossakveiken svært raskt under varme temperaturer. (Opp til 40°C!).
Man kan gjøre regning med fullført fermentering innen 48-72 timer og kveiken flokkulerer svært bra.
Dersom man fermenterer på den lavere delen av temperaturskalaen vil man få en relativt nøytral smak og aroma fra kveiken.
Men hvis du fermenterer på den høyere delen av temperaturskalaen vil kveiken produsere behagelige og tydelige smaker av sitrus, da spesielt appelsin.
Tradisjonelt brukes kveik i gårdsøl. Men i det som kan kalles den "moderne kveik-revolusjonen" har flere komersielle og hjemmebryggerier oppdaget hvor godt egnet den også er for hazy pale ales og IPA.
Spesifikasjoner:
- Flokkulering: Medium til Høy
- Anbefalt temperatur: 34-40°C
- Alkoholtoleranse: Høy (12%)
- Attenuation: 75-80%
- Diastatisk: Nei
- Fenolsk: Nei
Anbefalt gjærmengde:
5-8g/10L ved temperaturer mellom 20-40°C
2,5-5g/10L for flaskekarbonering