Pouchene fra Mangrove Jack's kommer i mange spennende varianter, både av håndverksøl og cider. Ingrediensene som følger med dagens ekstraktsett er av topp kvalitet, og resultatet blir velsmakende. Bryggingen er dessuten unnagjort på en halvtimes tid, og du trenger minimalt med utstyr. Enklere blir det faktisk ikke.
Tips til deg som skal brygge ekstraktsett:
- Rehydrer gjæren i 1 dl vann pr. pakke på 30-35 grader. La den stå i ca. 15 minutter før du tilsetter den i gjæringskaret
- Bruk spraymalt i stedet for sukkeret som anbefales på pakken. Dette gir deg et fyldigere og mer smakfullt øl.
- Skal du sette en av cidersettene anbefales det å bruke dekstrose/glukose, ikke spraymalt.
- Tilsett oksygen - enten ved å riste dunken i et par minutter eller ved å tilsette ren oksygen. Sistnevnte gir best resultat.
- Tilsett gjerne litt ekstra tørrhumle ølet.
- Dobbeltsjekk temperaturen etter at du har tilsatt kaldt vann. Kjøl den ned til 18°C om den overstiget dette